Makkelijk een Instagram post inplannen

Als je op social media je klanten wilt bereiken zul je regelmatig moeten posten. Omdat bij bijna alle online kanalen vanwege een algoritme je posts niet altijd aan iedereen getoond worden, kun je het beste 4 tot 5 keer in de week actief  bezig zijn op social media. Dan kan het handig zijn om een tool te hebben waarmee je berichten kunt inplannen.

Content bedenken

Hoe makkelijk is het dan als je op al je social media kanalen tegelijk kunt plaatsen? Ik heb een programma gevonden waarmee dat allemaal kan: Hootsuite. Via je account op dit platform heb je verschillende mogelijkheden die content marketing een stuk eenvoudiger maken. Het enige wat je nog hoeft te doen is content bedenken!

Berichten plannen

Als je eenmaal je account hebt ingesteld en je kanalen hebt toegevoegd, kun je beginnen met het maken van berichten. Dit doe je vrij eenvoudig met de berichten editor van het programma. Wanneer je deze gaat inplannen houd er dan rekening mee dat je bij de gratis versie maar 30 berichten vooruit kunt plaatsen op maximaal 3 online kanalen.

Waar is de afbeelding?

Ben je klaar met het schrijven van je bericht dan toont de editor automatisch een preview van hoe het er uit komt te zien. Wil je een link toevoegen dan zie je automatisch een afbeelding verschijnen. Alleen wanneer je op Instagram en een ander kanaal tegelijk wilt posten, dan krijg je bij Instagram geen afbeelding te zien.

Maak een kopie

Om toch een afbeelding bij je bericht met link te krijgen moet je eerst een bericht voor je andere kanalen plaatsen en daarvan een kopie maken. Hoe je dat doet zie je in deze video.

Bespaar op je kosten

Haal meer uit je marketingbudget

DE BASIS
Kan je zelf een website bouwen?
Lees meer
DE VOORBEREIDING
Is een marketing plan nodig?
Lees meer
DE UITVOERING
Welke middelen zet je in?
Lees meer